Nuffnang

Selasa, 22 April 2014

Halaman Gambar Menarik, Pelik, Artis Panas & Macam-Macam Lagi!

Halaman Gambar Menarik, Pelik, Artis Panas & Macam-Macam Lagi!


Sham (Kamikaze) Kecewa Dendam Bekas Isteri

Posted: 22 Apr 2014 04:03 AM PDT

Sham memberitahu dia tidak mempunyai sebarang sebab untuk mengulas dakwaan bekas isterinya itu.
TERKINI  PETALING JAYA: Bekas gitaris kumpulan Kamikaze iaitu Sham tampil menjelaskan dia tidak mempunyai sebarang sebab untuk menjawab tuduhan bersikap hipokrit biarpun sudah berhijrah seperti mana didakwa oleh bekas isterinya, Farazila Abdul Jabar dalam sebuah akhbar mingguan Ahad lalu.
Sham atau nama sebenarnya, Shamril Mohd Salleh, 38, menerusi laman Facebook miliknya berkata, apa yang berlaku diantara dia dengan bekas isteri sudah menjadi sejarah dan tuduhan Farazila adalah hak peribadinya.

"Apa yang berlaku di antara saya dan bekas isteri saya sudah menjadi sejarah hidup saya. Dan jika pihak beliau masih tidak berpuas hati, maka itu adalah hak beliau untuk menuduh saya dengan pelbagai cerita bagi meraih simpati orang ramai untuk kepentingan peribadi.

"Saya tidak perlu untuk menjawab kepada sesiapa pun tentang perkara ini kerana saya dan beliau tidak mempunyai apa-apa ikatan lagi," katanya.

Pendakwah bebas itu mengulas mengenai kenyataan Farazila yang membuat tuduhan secara terbuka terhadap Sham. Wanita itu turut menuduh bekas suaminya itu bersikap hipokrit  selain menggambarkannya sebagai lupa diri apabila masyarakat sekeliling menyanjungnya.

Dalam pada itu, Sham berkata, tindakan Farazila menjaja kisah rumah tangga mereka jelas bermotifkan dendam dan ingin memalukan dia kepada orang ramai.
Malah kata Sham, sejak mereka bercerai dia tidak pernah memburuk-burukkan bekas isterinya itu kepada orang lain seperti mana dilakukan Farazila terhadapnya.

Farazila mendakwa bekas suaminya bersikap hipokrit.

"Saya tidak nampak apa jua alasan untuk menjaja kisah rumah tangga apatah lagi jika kenyataan media tersebut bermotifkan dendam dan memalukan saya di khalayak ramai.

"Sebagaimana diketahui umum saya tidak pernah walau sekali pun membuat apa-apa kenyataan tentang dia (Farazila) apatah lagi mengaitkan dia dalam apa juga keadaan sebagaimana didakwa," jelasnya lagi.

Bagaimanapun kata Sham, dia tetap mendoakan kebahagiaan untuk bekas isterinya itu dan berdoa agar wanita berkenaan terus tabah mengharungi kehidupannya selepas ini.

"Saya doakan agar dia terus tabah mengharungi hidupnya dengan segala cara untuk bahagia, Insya-Allah," ujarnya.

Pasangan itu mendirikan rumah tangga pada 17 Ogos 2008 di kampung halaman Farazila di Batu Pahat, Johor sebelum bercerai pada 1 September 2011.

Sham ketika ini merupakan suami kepada Nurul Halimin Mohd Salleh, 34, yang juga kakak kepada penyanyi Maulana (AF). Mereka dikatakan telah berkahwin pada Januari 2012.

Solat Hajat Punca Afiq Muiz Pulang Ke Rumah - Ibu

Posted: 22 Apr 2014 04:02 AM PDT

4rt6u54
Afiq Muiz kini kembali ke pangkuan ibunya semula selepas bergaduh anak beranak pada tahun lalu.
PETALING JAYA: Ibu kepada aktor Afiq Muiz iaitu Hasliza Mohd berkata antara punca anaknya itu lembut hati selepas insiden pergaduhan diantara mereka sehingga pelakon itu digelar anak durhaka adalah kerana doa dan solat hajat yang dilakukannya tanpa henti.

Menurut Hasliza atau lebih mesra dengan panggilan Ummi, sejak dia mendedahkan aktor itu berubah sikap, dia bersama anak-anaknya yang lain tidak pernah berhenti memohon doa kepada Allah agar anaknya itu kembali semula ke pangkuan keluarga.

"Alhamdulillah, saya bersyukur kerana berkat doa dan solat hajat yang dilakukan tanpa henti, akhirnya doa saya termakbul. Afiq kembali ke pangkuan keluarga.

"Walau apa pun yang telah berlaku, saya tidak pernah membenci dia. Sebaliknya hanya berdoa agar dia kembali berubah sikap. Setiap hari, namanya tidak pernah lekang daripada bibir saya," katanya yang dihubungi mStar Online di sini pada petang Isnin.

Tambah Ummi, Afiq telah menghubunginya pada awal Januari lalu dan ia benar-benar membuatkan dia terkejut sehingga  menitiskan air mata tanda bersyukur.

Ketika itu, Afiq telah memohon maaf dan menginsafi segala kesilapannya yang lalu dan memberitahu ingin pulang ke rumah,  kedua-dua mereka menangis bersama sepanjang perbualan di telefon.

"Saya cakap pada dia, baliklah nak… Ummi rindu… Ummi nak peluk Afiq… Susah nak ceritakan perasaan gembira ketika Afiq menghubungi saya ketika itu.

"Alhamdulillah, apa yang telah berlaku ada hikmahnya. Walaupun saya dihina  kononnya sengaja mahu mencari publisiti,  saya tidak kisah dengan tanggapan orang. Yang penting Afiq kembali kepada saya.

"Sebagai seorang ibu saya akan memarahinya agar dia tidak hanyut dan lupa diri. Tidak ada seorang ibu pun yang mahu melihat kejatuhan anaknya," tutur Ummi.

Dalam pada itu, Ummi memberitahu, Afiq sudah banyak berubah sejak kembali menetap bersamanya dan tidak lagi bersikap panas baran seperti sebelum ini.

Sementara itu, Ummi berkata, dia berharap pertelingkahan antaranya dengan Afiq dapat dijadikan pengajaran kepada semua ibu bapa serta anak-anak yang lain.

"Memandangkan kisah saya dan Afiq sudah diketahui umum, saya mahu ia menjadi pengajaran besar kepada semua masyarakat.

"Belajarlah menghargai ibu-bapa kerana mereka menjaga anak-anak bagai menatang minyak yang penuh," ujarnya.

Jangan Kaitkan Sha'arin Dengan Black Rose

Posted: 22 Apr 2014 04:00 AM PDT

Sha'arin kini memberikan tumpuan sepenuhnya kepada syarikat produksinya, Blublack Productions.
PETALING JAYA: Bekas pemain drum kumpulan Black Rose iaitu Sha'arin menjelaskan dia tidak selesa apabila masih ada pihak yang mengaitkan namanya dengan kumpulan rock popular sekitar awal tahun 90-an itu.

Sha'arin atau nama sebenarnya Sha'arin Mohammed Razali Wong, 45, berkata, penglibatannya dalam kumpulan muzik itu sudah pun berakhir dan ia telah pun menjadi memori.

"Saya sebenarnya kurang selesa apabila orang masih panggil saya 'Sha'arin Black Rose' kerana ia tidak melambangkan sepenuhnya siapa diri saya sekarang.

"Tambahan pula tempoh saya bersama kumpulan itu hanya tiga tahun sahaja dan banyak lagi pencapaian lain dalam hidup yang saya lakukan berbanding ketika bersama kumpulan itu," katanya kepada mStar Online.
Sha'arin tidak berhasrat untuk kembali bersama Black Rose.

Dalam pada itu, Sha'arin berkata, dia tidak bercadang untuk kembali bersama kumpulan itu bagi menghasilkan album terbaharu kerana bimbang ia tidak akan mendapat sambutan daripada peminat.

Sha'arin yang juga suami kepada pelakon dan pengacara, Yasmin Hani, berkata, dia bukan memandang rendah terhadap kredibiliti kumpulan rock itu sebaliknya bersikap realistik terutamanya landskap industri muzik yang mengalami pelbagai perubahan selain mengambil kira cita rasa pendengar.

"Pada pandangan saya menghasilkan album baharu akan merosakkan semua memori peminat tentang Black Rose dan saya secara peribadi merasakan ia mungkin tidak akan mendapat sambutan peminat seperti mana zaman kegemilangan Black Rose dahulu.

"Kita juga harus sedar bahawa industri muzik telah mengalami pelbagai perubahan dan realitinya saya bimbang kemunculan semula Black Rose tidak akan memberi impak seperti dahulu," ujarnya.
Sha'arin bersama isterinya, Yasmin Hani.

Lisa Surihani Tidak Akan Tonton Cerita Seram

Posted: 22 Apr 2014 03:59 AM PDT

Lisa Surihani diumum sebagai hos HBO Sentral.
PETALING JAYA: Pelakon dan pengacara Lisa Surihani merupakan seorang yang penakut dan tidak akan menonton atau mendengar kisah seram terutamanya cerita-cerita hantu. Lisa, 28, berkata, dia mengalami perasaan takut sejak kecil dan sering terbawa-bawa perasaan itu ketika bersendirian.  

"Saya bukan seorang yang suka dengar cerita hantu dan saya tidak faham kenapa orang tengok cerita sebegitu?  

 "Sejak kecil lagi saya memang takut untuk menonton cerita hantu kerana ia akan menggangu tidur saya," ujarnya ketika ditemui pada Majlis Pelancaran HBO Sentral Bahasa Malaysia, di Hotel Grand Hyatt, di sini pada Isnin.  

Lisa Surihani turut diumum sebagai hos pertama rancangan yang memaparkan filem-filem terbaharu di pawagam dalam versi bahasa Malaysia.  

Bagaimanapun, Lisa berkata, dia pernah menerima tawaran berlakon filem genre tersebut berjudul Dendam Orang Mati.  

"Selalunya saya memang tolak mentah-mentah filem genre seram, namun ada satu filem berjudul Dendam Orang Mati yang saya terima kerana watak saya dalam filem itu sangat mencabar.  

"Ia cerita psiko tetapi lokasi penggambaran di tempat-tempat yang memang menakutkan dan saya terpaksa meminta suami (Yusry Abdul Halim) untuk menemani saya ketika di lokasi," katanya.  

Tambah Lisa, dia juga terkilan kerana disebabkan perasaan takut itu juga dia tidak dapat memberikan sokongan kepada kawan-kawan baiknya yang berlakon dalam filem-filem seram.  

Dalam pada itu, Lisa yang mengacarakan program HBO Sentral itu mengakui teruja dan berbesar hati kerana menjadi hos pertama rancangan tersebut.  

Dia akan memastikan cara penyampaian agar lebih interaktif bagi menyalurkan maklumat tentang filem-filem terbaharu di pawagam.  

"Saya seorang pelakon dan peminat filem, jadi saya berbangga apabila Astro memilih saya untuk menjadi hos rancangan ini.  

"Mereka mahu saya bawa rancangan ini mengikut cara saya sendiri, namun apa yang sukar apabila saya terpaksa bercakap sendirian di skrin hijau dengan hanya membayangkan apa yang keluar di televisyen," ujarnya.

Lagu 'Hanya Aku' Paling Top Di Pusat Karaoke Red Box

Posted: 22 Apr 2014 03:57 AM PDT

Kumpulan Hyper Act menerima trofi selepas lagu nyanyian mereka iaitu Hanya Aku dinobatkan sebagai 10 lagu paling popular sepanjang 2013 di pusat karaoke Red Box.
KUALA LUMPUR: Lagu Hanya Aku nyanyian kumpulan Hyper Act menerima anugerah '10 Lagu Berbahasa Malaysia Paling Popular Red Box 2013' kerana ia menjadi lagu karaoke popular pilihan pengunjung di pusat karaoke berkenaan.

Vokalis kumpulan berkenaan, Ronnie tampil menerima trofi yang disampaikan oleh Pengarah Urusan Red Box, Valerie Choo.

"Trofi ini saya anggap luar biasa kerana pertama kali dinobatkan dengan anugerah sebegini dan saya cukup terharu apabila lagu tersebut menjadi kegemaran masyarakat di Malaysia," kata Ronnie.

Antara lagu lain yang turut diberi penghargaan kerana sering dipilih oleh pengunjung pusat hiburan itu adalah Putih-Putih Melati (ST12), Sahabat (Najwa Latif),Bahagiamu Deritaku (Hafiz), Penglipur Lara (Hazama), Kalau Aku Kaya (Altimet & Awi Rafael).
Pengarah Urusan Red Box, Valerie Choo (empat dari kiri) bergambar dengan wakil syarikat rakaman yang hadir bagi menerima trofi Anugerah Lagu Karaoke Popular 2013 Red Box yang diadakan bersempena Malam Media Red Box di Sogo.
Turut menerima anugerah itu adalah Setengah Mati Merindu (Judika), Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang (Tegar), Sandiwara Cinta (Repvblik) dan Sayang (Shae).
Pada malam tersebut, hampir 300 wakil media dan pegawai perhubungan awam syarikat rakaman diraikan dengan pelbagai aktiviti seperti karaoke, permainan berkumpulan dan cabutan bertuah.

Red Box turut menyampaikan 10 anugerah bagi kategori lagu berbahasa Inggeris yang mendapat sambutan iaitu Skyfall (Adele), When I Was Your Man (Bruno Mars),Get Lucky (Daft Punk), Thrift Shop (Macklemore & Ryan Lewis), Wake Me Up (Avicci).

Turut tersenarai Royals (Lorde), Roar (Katy Perry), Wrecking Ball (Miley Cyrus) dan Girl On Fire (Alicia Keys).

Antara aktiviti lain pada malam itu termasuk aktiviti karaoke bersama media, permainan dan cabutan bertuah pelbagai hadiah menarik.

Peraduan Fesyen & Kapsyen! Klik 'Like' Dapat Hadiah!

Posted: 22 Apr 2014 03:56 AM PDT


Peraduan fesyen & kapsyen
Peraduan Fesyen & Kapsyen
PETALING JAYA: Portal mStar Online memperkenalkan peraduan Fesyen dan Kapsyen bagi memberi peluang kepada pembaca memenangi hadiah berupa baucar beli belah bernilai RM500 dan RM100. Bagi menyertai peraduan ini pembaca hendaklah mempunyai akaun Facebook (FB) dan seterusnya melayari FB mStar Online menerusi akaun  https://www.facebook.com/mstardotcomdotmy dan 'Like' pada akaun terbabit.
Pembaca dikehendaki klik pada 'Photo Caption Contest' yang terdapat pada paparan utama FB mStar Online sebelum mengisi beberapa keterangan yang diperlukan temasuklah kapsyen menarik pada gambar yang tertera.
Bagi melayakkan mendapat baucar yang disediakan, pembaca hendaklah mempromosikan peraduan yang dieertai kepada pengikut FB masing-masing bagi mendapatkan 'Like' terbanyak untuk menyokong kapsyen yang telah dihantar.
Sebanyak 14 hadiah harian harus direbut iaitu pemberian baucar RM100 bagi setiap pemenang manakala tiga hadiah utama akan diumumkan selepas peraduan ditutup bagi menentukan siapakah yang akan membawa pulang baucar RM500.
75 peratus keputusan diadili berdasarkan siapakah yang mendapat 'Like' tertinggi mnanaka 30 peratus lagi daripada juri professional.
Peraduan ini mendapat kerjasama daripada Fashion Valet Sdn Bhd sebagai penaja utama manakala Glossy Addiction dan Perfect Runway sebagai penaja bersama.
Tarikh tutup penyertaan pada 4 Mei 2014.
Sila layari https://www.facebook.com/mstardotcomdotmy untuk menyertainya.
Terma dan syarat-syarat penyertaan boleh diikuti dengan klik kepada pautan ini: https://www.facebook.com/notes/mstar-online/terma-syarat-peraduan-fesyen-kapsyen-facebook-mstar/766670466685067

Vietnam Beri Larangan Terbitkan Filem 'Bahaya Cinta'

Posted: 22 Apr 2014 03:55 AM PDT

Yusof Kelana bersama pelakon dan kru produksi filem Bahaya Cinta.
PETALING JAYA: Penerbit dan pengarah filem Bahaya Cinta, Yusof Kelana terpaksa berhadapan dengan pelbagai cabaran sepanjang menjalani penggambaran filem kerjasama antara Malaysia dengan Vietnam itu.

Yusof berkata, pihaknya terpaksa mematuhi larangan dan syarat yang dikenakan oleh kerajaan Vietnam sebelum menerbitkan filem berkisarkan peristiwa sejarah tentang pelarian negara itu.

"Kami menghadapi banyak kesulitan ketika proses penggambaran terutamanya membabitkan kerajaan Vietnam.

"Mereka meletakkan larangan dan syarat tertentu kepada kami serta meminta untuk menapis skrip terlebih dahulu sebelum memulakan penggambaran agar tidak menyentuh sensitiviti masyarakat negara itu.

"Skrip ini juga diolah semula mengikut kehendak mereka dan beberapa babak di Pulau Bidong, Terengganu terpaksa dipotong," katanya kepada mStar Online.

Kata Yusof, selain itu, mereka turut berhadapan dengan masalah komunikasi apabila keseluruhan kru produksi di negara itu tidak boleh berbahasa Inggeris.

Bagaimanapun, Yusof mengakui kagum, biarpun Vietnam dikenali sebagai negara dunia ketiga, namun, industri perfileman negara tersebut telah membangun seperti negara-negara Asia lain.

"Kami sukar untuk berinteraksi kerana mereka tidak boleh bercakap dalam bahasa Inggeris, sebaliknya kami menggunakan bahasa isyarat dan terpaksa melakonkan semula bagi memberi penerangan kepada mereka.

"Walaupun negara Vietnam merupakan negara dunia ketiga, tetapi apa yang saya lihat industri filem mereka sudah maju dan semakin berkembang," katanya.

Sementara itu, Yusof berkata, filem ini turut memaparkan aspek   perkongsian budaya dan penggunaan tiga bahasa iaitu Bahasa Malaysia, Vietnam dan Indonesia.

Penggambaran yang mengambil masa selama dua minggu iaitu akhir tahun lalu itu telah dilakukan di Hanoi, Vietnam dan Pulau Bidong.

Filem ini menampilkan pelakon popular seperti Adam (AF2), Han Dan, Luong Giang, Nguyen Duc Hung (Vietnam), Dewi Amanda (Indonesia), Datuk Jalaludin Hassan, Fadilah Mansor dan Man Raja Lawak.

Ia bakal ditayangkan pada 1 Mei depan di seluruh pawagam tanah air.

OHBULAN!

OHBULAN!


Apokalips X Lancar Peranti Permainan Di Telefon Pintar

Posted: 22 Apr 2014 10:28 PM PDT

Kini Trending

Apokalips X Lancar Peranti Permainan Di Telefon Pintar

Dah tengok filem Apokalips X? Kalau belum, baik anda serbu pawagam-pawagam terdekat sementara filem ini masih ditayangkan.

Tapi sementara itu, tahukah anda filem arahan Mamat Khalid itu juga menjadi inspirasi kepada sebuah peranti permainan untuk telefon pintar dan tablet dikenali sebagai Apokalpis X – Larian Maut.

Permainan ini diambil berdasarkan karakter-karakter yang terdapat dalam filem tersebut yang berlatar-belakangkan perang nuklear.

Apokalips X Lancar Peranti Permainan Di Telefon Pintar

Pengguna boleh bermain karakter X yang dilakonkan oleh Farid Kamil dengan membantunya melawan musuh-musuh seperti Kala dan rakan-rakannya.

Selain daripada itu, pemain juga boleh mengumpul seberapa banyak mata dan menunggang motosikal X untuk mengharungi segala cabaran dari mengelak bertembung dengan Kala atau musuh-musuh lain.

Sama seperti permainan-permainan yang lain, objektif utama permainan ini adalah untuk mengukur sejauh mana X bertahan dan mengutip mata tertinggi.

Apokalips X Lancar Peranti Permainan Di Telefon Pintar

Buat mereka yang gemar bersaing dalam permainan seperti ini, anda boleh memuat Apokalips X -Larian Maut dengan menggunakan langkah-langkah seperti di bawah:

  • Klik pada App Store atau Play Store untuk memuat turun atau melayari di laman sesawang Go Play
  • Cari aplikasi Apokalips X – LARIAN MAUT

Zizan, Tauke & Yassin Bergabung Jadikan Abang Long Fadil Penuh Komedi & Aksi!!

Posted: 22 Apr 2014 09:20 PM PDT

Filem Tempatan

Zizan, Tauke & Yassin Bergabung Jadikan Abang Long Fadil Penuh Komedi & Aksi!!

Sekali tengok, boleh dikatakan yang filem terbaru arahan adik Syamsul Yusof iaitu Syafiq ini memang tak logik. Lihat saja pada trailer yang baru dilancarkan semalam, bukan saja adegan bergaduh yang berlebihan, malah watak dari filem Transformer iaitu Bumblebee turut kelihatan.

Tapi, relax. Siapa yang tak kenal dengan watak Abang Long Fadil? Pertama kali dikenali menerusi lawak gangster yang dibawa oleh Zizan, watak ini benar-benar membuat peminat tertawa dengan gelagat lucunya.

Tak siapa sangka, dari watak pembantu dalam filem KL Gangster, Abang Long Fadil kini mempunyai filemnya sendiri pula.

Zizan, Tauke & Yassin Bergabung Jadikan Abang Long Fadil Penuh Komedi & Aksi!!

Tauke memang betul-betul kelakar

Membariskan pelakon-pelakon komedi terkenal seperti Tauke Jambu, Yassin (Senario), filem ini akan turut mengekalkan Syamsul Yusof, Aaron Aziz dan juga Soffi Jikan.

Yang pastinya, kehadiran dua orang lagi pelawak dalam filem ini akan memberikan nafas baru serta mampu membuatkan para penonton tergelak habis. Apa taknya, ketika babak pergaduhan Yassin, boleh dikatakan pengarah, Syafiq, ada meniru sedikit babak dari filem Kungfu Hustle.

Zizan, Tauke & Yassin Bergabung Jadikan Abang Long Fadil Penuh Komedi & Aksi!!

3 orang pendekar sebelum wujudnya gengster

Zizan, Tauke & Yassin Bergabung Jadikan Abang Long Fadil Penuh Komedi & Aksi!!

Aaron Aziz hanya muncul dalam beberapa babak sahaja

Dan ya, aksi-aksi pergaduhan didalam filem ini menggunakan kesan khas visual (CGI) yang sedikit menggelikan hati. LOL

Apa pun, apa kata kita tonton sebentar trailer selepas ini! Tak sabar pula rasanya nak tengok hasil buah tangan Syafiq Yusof ini. Mana tahu boleh tapau Mamat Khalid, kan?

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Jom Pilih Teman Sejati Anda Di sini | kax

Posted: 22 Apr 2014 06:34 PM PDT

Semua orang memerlukan teman. Tipulah, kalau ada yang tak mahu teman atau kawan. Mesti dia dicop sebagai kera sumbang. Ke hulur, ke hilir berseorangan. Teman sangat perlu dalam hidup sebagai tempat kita berkongsi masalah, teman di saat kita gembira dan berduka. Chewaahhh, berbunga betul bahasa. Budiey pun tak terkecuali, tanpa teman dunia kita akan jadi sunyi sepi. Betullah kata orang, teman sejati sukar dicari. Teman semasa kita ketawa dan gembira selalu je kita jumpa, kan? Sebaliknya, teman semasa kita sedih, tak banyak yang kita jumpa.

Dari kecil lagi, Budiey diajar untuk berkawan dengan jenis yang baik-baik. Mak selalu pesan, kawan tu biar elok-elok. Tak baik gaduh-gaduh. Itu ibu Budiey cakaplah. Sekarang, bila dah besar, nak kemana je mesti ada teman di sisi. Kalau tak, Budiey rasa tak secure. Rasa tak selamat. Tambah-tambah zamans sekarang ni kan? Korang faham-faham sendiri lah.

Tidak hairan, kalau masa kecil, masa kita di zaman kanak-kanak, ramai yang bagi kita hadiah anak patung. Kata mereka, buat peneman tidur. Budiey masih ingat, ada seekor anak patung 'bear' yang betul-betul Budiey simpan sampailah darjah 2. Sampai 'bear' tu renyuk dan patah hidung pun, Budiey rasa sayang nak buang. Tapi selepas besar, Budiey dah tak tahu ke mana la perginya patung.

Namun, baru-baru ini, Budiey terjumpa dengan beberapa anak patung yang menggelarkan diri mereka Kax. Kesemuanya ada 8 ekor anak patung kucing. Berjantina lelaki dan perempuan. Semuanya comel-comel dan cute-cute. Semuanya ada nama khas masing-masing. Semuanya ada karakter dan personaliti masing-masing. Semuanya mewakili negara yang bertanding dalam bola sepak pun ada. Sebab semua pakai jersey bola! OMG Budiey pun nak pilih satu!

Nah! Jasper, Romeo, Harley, Joey, Peachy, Foxy, Dolly & Mia! Peneman baru untuk semua yang sekarang ini sedang mencari teman setia yang menemani anda sepanjang masa.

kax

Melihat pada keadaan fizikal kesemua Kax yang kiut miut ni, rasa geram nak peluk pun ada. Memang serasi betul jadi teman. Semasa memegang Kax kali pertama, terlintas Kax ni sangat sesuai untuk mewakili famili. Ye lah, 8 Kax kesemuanya. Memang meriahlah kan? Sepasang suami isteri dan ada anak enam! Fuh, lengkap. Tapi buat masa sekarang, Budiey nak pilih seorang teman di kalangan lapan Kax ni. Ikut hati, memang Budiey nak kesemua sekali. Tapi nanti dikatakan tamak pulak, kan? Sekarang ini, Budiey pun rasa keliru dan nak tak nak kenalah pilih yang mana satu yang sesuai dengan Budiey.

Jom berkenalan dengan Kax berjantina lelaki iaitu Jasper Kax, Romeo Kax, Harley Kax & Happy Kax.

kax

Masing-masing ada karakter tersendiri seperti Jasper Kax ni sejenis yang sangat cool dan rileks je. Tapi ingat, walaupun jenis yang cool, Jasper Kax ni dapat menerima cabaran. Haa, Budiey rasa, karakter Jasper ni sesuai dengan Budiey!

kax

Berbanding watak Romeo Kax yang kasanova. Walaupun menawan tapi dia jenis yang suka pikat perempuan. Mungkin sesuai untuk korang. Hehe, tapi tidak untuk Budiey.

kax

Harley Kax pula sejenis teman yang sangat suka dengan cabaran dan dia begitu yakin untuk menempuh setiap rintangan dan cabaran setiap hari. Berilah apa sahaja tugasan atau kerja, pasti dia akan sahut cabaran tersebut dengan jiwa yang berani dan kental. Harley juga suka mencuba sesuatu yang baru dan sukar mengaku kalah. Baginya, tiada istilah putus asa dalam hidup! Wow! Hebat gak Harley ni. Tengoklah, dia pakai pun baju jersi Sepanyol kot. Mestilah berani dan yakin. Agituh!

Budiey pulak tak bolehlah pilih Kax dari jantina perempuan. Bukan apa takut nanti isteri Budiey jadi cemburu pula. Jadi, sekarang ni, kena pilihlah antara Jasper Kax, Romeo Kax, Harley Kax & Happy Kax. Nak pilih teman bukannya mudah. Nanti tersilap pilih lain pula jadinya. Ingat, teman adalah cermin siaoa diri kita. Orang kata, kalau nak jadikan diri kita gembira, kenalah pilih teman yang mempunyai sifat yang gembira dan happy go lucky, betul tak?

Profile_Joey-2

Cakap pasal gembira, Joey Kax mempunyai karakter yang agak menyeronokkan. Joey jenis yang selalu tersenyum, berjiwa positif, sentiasa gembira walaupun dalam apa keadaan sekali pun. Jadi, Budiey rasa, sekarang ini, Joey adalah pilihan kedua. Antara Joey atau Jasper, mana satu pilihan kalbu.

Okay, setelah buat perkiraan, Budiey telah memilih Jasper kerana Budiey sekarang ini memerlukan teman yang suka buat lawak, sentiasa senyum, sentiasa memberi semangat dan sangat positif.

Kepada anda yang nak pilih teman di kalangan wanita, tak kisah lah. Anda boleh layari www.kax.com.my dan kenali karakter mana kesukaan anda. Ada empat pilihan, samada Peachy, Foxy, Dolly & Mia. Kalau korang nak rembat ke-empat-empat tu pun tak kisah lah.

Apa-apa pun pilihan korang, Budiey rasa apa yang penting ialah sikap dan tanggungjawab kita menjaga hati teman kita. Dengan teman yang positif, sentiasa gembira dan ada sense of humor, Budiey pasti hidup akan sentiasa riang, lebih ceria dan akan menjadi lebih baik dari semalam. Kalau boleh, kita semua mahu happy sentiasa. Tak naklah sedih-sedih, kan?

Baru-baru ini, Budiey tengok beberapa orang selebriti popular ada bergambar dengan teman masing-masing. Wah, belum apa-apa lagi, diorang dah ada teman istimewa. Antara selebriti yang Budiey lihat telah upload gambar di Instagram ialah Kamal Adli, Nelydia Senrose, Liyana Jasmay, Dafi, Elizabeth Tan, Najwa Latiff, Yana Samsudin, Iqram Dinzly dan ramai lagi.

Iqram Dinzly memilih Romeo sebagai teman pergi shooting. Siap duduk kat sebelah lagi. Sesuai sangat lah!kaxYana Samsudin pula memilih teman bernama Romeo. Ooo, Yana suka teman lelaki yang jenis kasanova ke? Haa, romantik kata dia.

kax

Mia Sara Nasuha memilih Mia sebagai teman. Haha, sesuailah kan? Nama sama jek!

kax

Begitu juga dengan Elfira Loy yang memilih Mia sebagai teman. Comel sangat diorang kan?

kax

Najwa Latiff pula memilih Peachy. Oh my god! Sooooo cute!

Anda boleh melihat sendiri dengan melayari: www.kax.com.my

Komen via Facebook

Komen

Hanis Husna Kekasih Baru Shahz Jaszle Stress Dituduh Perampas

Posted: 22 Apr 2014 07:46 AM PDT

"Saya amat sedih apabila kes ini jadi besar dan orang menghentam saya macam-macam tanpa tahu apa yang berlaku antara Shahz dan tunangnya. Memang saya kekasih Shahz tapi selepas dia tiada apa-apa lagi hubungan dengan tunangnya. Saya sangat tertekan dituduh perampas (tunangan orang) sedangkan orang (luar) tak tahu cerita sebenar."

— Hanis Husna

Dua hari lalu peminat hiburan tanah air dikejutkan dengan khabar Shahz Jazle sudah putus tunang dengan seorang doktor, Redwani Puteri. Malah aktor yang juga dikaitkan dengan kontroversi kes khalwat (yang belum selesai) itu sudah ada kekasih baru, yang dikenali sebagai Hanis Husna. Boleh tahan cantik juga orangnya.

Tinggalkan-Redzwani-Puteri-Shahz-Jaszle-Kini-Bersama-Kekasih-Baru

"Saya amat sedih apabila kes ini jadi besar dan orang menghentam saya macam-macam tanpa tahu apa yang berlaku antara Shahz dan tunangnya. Memang saya kekasih Shahz tapi selepas dia tiada apa-apa lagi hubungan dengan tunangnya. Saya sangat tertekan dituduh perampas (tunangan orang) sedangkan orang (luar) tak tahu cerita sebenar." – Hanis Husna.

Lantas bermacam gelaran diberikan terhadap gadis ini termasuklah istilah perampas dan pemusnah kebahagiaan orang lain selepas beliau telah didakwa menjadi punca Shahz Jaszle meninggalkan tunangnya.

Dalam satu kenyataan kepada Harian Metro, Hanis Husna meluahkan rasa sedih beliau terhadap tohmahan orang ramai yang menganggap dirinya sebagai perampas tetapi tidak mengetahui perkara atau cerita sebenar di sebalik hubungan mereka.

Komen via Facebook

Komen

', enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: 'Budiey'}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup('twitter'); } }); jQuery('#facebook').sharrre({ share: { facebook: true }, template: '

{total}

', enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup('facebook'); } }); jQuery('#googleplus').sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: '

{total}

', enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: 'http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php', click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup('googlePlus'); } }); });

borak kosong

borak kosong


Anehnya awek cantik ini

Posted: 22 Apr 2014 09:00 AM PDT

v
v
v
v
v

v


v


v


v



Mamat ni berselfie setiap hari kerana perasan tampan

Posted: 21 Apr 2014 10:00 PM PDT

img
dok. Instagram
 Kurt Coleman mengklaim dirinya sebagai remaja paling popular di Australia. Dia menjadi begitu terkenal kerana hobinya melakukan selfie. Kurt yang sangat percaya diri tidak pernah absen berfoto selfie setiap hari.

"Aku tampan dan aku mencintai diriku sendiri," begitu kata Kurt kepada para followers dan fansnya di Instagram.

Begitu populernya, Kurt memiliki 85 ribu followers di Instagram.Lelaki yang juga aktif bermain Facebook ini, memiliki lebih dari 170 ribu fans di situs jejaring sosial tersebut. Fansnya di dunia maya ini melebihi pemain bola popular di Australia.

"Aku foto selfie 24/7 kerana aku menyukai apa yang aku lihat di kamera," tulisnya dengan percaya diri di akun Instagramnya.

Pada akaun dengan nama @kurtcoleman boleh dilihat banyaknya foto diri remaja 17 tahun asal Gold Coast, Australia ini. Dia boleh berfoto selfie di mana saja, seperti di kereta, restoran dan pantai.

Dalam setiap fotonya, Kurt tak lupa selalu memuji dirinya sendiri. "I'm in love with this photo of me, SimplyAmazing," tulisnya pada salah satu foto yang memperlihatkannya berpose mengenakan jaket jeans.

Kenarsisan dan kepercayaan dirinya yang berlebihan ini membuat Kurt memiliki haters. Namun karena memang begitu percaya diri, dia pun tidak mempedulikan orang-orang yang tak menyukai aksinya tersebut.

"Orang-orang tidak menyukai, aku boleh memahaminya kenaya dan aku tidak akan berubah untuk siapapun kerana aku mencintai diriku sendiri," tulisnya lagi di Facebook.

:: MYARTIS.COM ::

:: MYARTIS.COM ::


5 GAMBAR - 'JUMPSUIT' MERAH RABECCA YANG SUPER HOT..!!

Posted: 21 Apr 2014 08:40 PM PDT



Jika sebelum ini, Rabecca yang sudah berhijrah (berhijab) menarik perhatian ramai apabila dia menerima wang syiling 1 sen dan note RM1 di atas kemenangan samannya terhadap Erma Fatima. Namun terkini, dia membuat kita semua terkejut lagi.

Pemakaian baju 'jumpsuit' ketat berwarna merahnya ketika dia menghadiri majlis hari jadi rakan di hotel terkemuka telah menimbulkan kritikan panas. Dakwa segelintir pihak, baju tersebut amat tidak sesuai dengan imej bertudungnya kerana menampakkan lekuk tubuh.



<< BERITA & GAMBAR SELANJUTNYA - SILA KLIK >>

16 GAMBAR - ZAREMA & AIDIL BERBULAN MADU DI KRABI THAILAND

Posted: 21 Apr 2014 06:30 PM PDT



Nampaknya, ramai juga artis kita yang gemar melancong di Krabi, Thailand. Tidak ketinggalan ialah pasangan yang baru berkahwin iaitu Aidil Zafuan dan Zarema Zainal yang memilih Krabi sebagai lokasi bulan madu mereka.

Mungkin keindahan Krabi membuat mereka rasa romantik kerana di sana terdapat permandangan yang indah. Disamping itu, mereka juga boleh menyelam skuba dan menyaksikan pertandingan Muay Thai yang popular di sana.

Jom tengok!



<< BERITA & GAMBAR SELANJUTNYA - SILA KLIK >>

GAMBAR & GOSIP - KEKASIH BARU IQRAM DINZLY?

Posted: 21 Apr 2014 02:58 PM PDT



Kami mendapat gambar-gambar ini melalui email yang dikirimkan oleh seorang peminat Iqram Dinzly. Menurut pengirim, Iqram dilihatnya makin dilamun cinta dengan kekasih baru tersebut yang mempunyai darah keturunan seni.

"Haaiii... Saya dan kawan-kawan dapat bau yang iqram dinzly makin dilamun cinta dengan kekasih barunya sehingga Soo Wincci sendiri pernah berjumpa dengan gadis itu.

Klik gambar untuk size besar


<< BERITA & GAMBAR SELANJUTNYA - SILA KLIK >>

FIZZ FAIRUZ & ALMY NADIA NIKAH AWAL

Posted: 21 Apr 2014 02:21 PM PDT



Pasti ramai yang sedia maklum bahawa majlis pernikahan antara Fizz Fairuz dan Almy Nadia telah dicanangkan pada 30 Mei 2014. Namun ia sebenarnya akan berlangsung lebih awal daripada tarikh tersebut iaitu 26 April ini (lima hari lagi).

Mereka dilaporkan akan bernikah pada Sabtu di Masjid Balik Pulau, Pulau Pinang, selepas solat Asar. Maklumat ini telah disahkan sendiri oleh Almy Nadia yang menambah bahawa persiapan untuk majlisnya itu sudah hampir selesai.



<< BERITA & GAMBAR SELANJUTNYA - SILA KLIK >>

- Blog Hanz -

- Blog Hanz -

- Blog Hanz -


Cara Elak Penceraian

Posted: 21 Apr 2014 10:40 AM PDT



Perkahwinan bukanlah satu permainan bak kata orang tua-tua. Sering kita dengar perumpamaan ini apabila kita mahu berkahwin, ibu bapa selalu pesan perkahwinan adalah salah satu perkongsian hidup dan bukan sekadar berdasarkan cinta.


Namun, semakin hari dunia dan manusia seperti tidak endah akan perumpamaan yang sering kita peroleh itu apabila kini hari boleh kita lihat terlalu banyak kes penceraian yang berlaku walaupun sudah bertahun bersama. Ia benar bahawa jodoh itu ditangan yang Maha Berkuasa, namun penceraian bukan jawapan untuk segala perselisihan.

Blog Hanz ketengahkan beberapa panduan sekiranya anda diambang ribut perkahwinan untuk mengelak runtuhnya sebuah rumah tangga.

1. Komunikasi, komunikasi dan komunikasi
Kerapkan berkomunikasi bersama teman hidup anda kerana dalam rumah tangga, percakapan sesama sendiri mengukuhkan lagi perhubungan apabila kita berkongsi pendapat, perasaan dan masalah.

2. Meminta maaf dan cepat memaafkan kesalahan yang dilakukan
Jika berlaku pertelingkahan atau salah faham, segeralah untuk meminta maaf dan berjanji untuk tidak mengulanginya lagi. Patuh pada janji dan  ikrar semasa saat pernikahan. Jika pasangan anda meminta maaf, segeralah memaafkan dan berbaik semula.

3. Setia, jujur dan hormat
Ketiga-tiga ini amatlah penting dalam setiap perhubungan demi menjaga ikatan itu agar kekal lama dan tidak berakhir dengan penceraian. Jangan sesekali curang dengan pasangan anda kerana buruk padahnya jika ada orang ketiga.

4. Tolak pemikiran tentang cerai
Jika anda menghadapi masalah dalam rumah tangga, elakkan dari memikirkan tentang penceraian. Cuba berhadapan dengan masalah itu dan tanganinya dengan jalan yang baik. Fikirkan dahulu tentang anak-anak dan kesannya jika bercerai.

5. Kongsi dan tangani masalah kewangan bersama
Sememangnya suami adalah ketua keluarga yang wajib untuk menyara isi keluarga. Namun, jika si suami mempunyai masalah kewangan, si isteri hendaklah bersama untuk menyelesaikannya. Bantu meringankan beban dengan ikhtiar menjalankan bisnes kecil-kecilkan atau alternatif untuk kembali bekerja. Tidak salah jika isteri bantu suami, atau sebaliknya. Bukannya angkat kaki dan tinggalkannya saja.

Also See and Read This : READ MORE

Gangguan Bekas Kekasih

Posted: 21 Apr 2014 10:38 AM PDT


Tatkala hubungan berbunga indah, hadir pula bekas kekasih pasangan anda yang bangkit rasa rimas. Bukanlah cemburu buta, namun anda ada hak untuk rasa ragu mengenai kehadiran orang ketiga itu. Ketahui 6 tanda hubungan pasangan anda dan bekas kekasihnya yang perlu diambil perhatian.


1. Bekas kekasih terlalu ingin perhatian
Dia sentiasa menghubungi pasangan anda ketika senang mahupun ada bantuan yang diperlukan. Ya benar dia sudah berpisah dengan kekasih anda, namun masih bergantung harap padanya termasuklah dari segi sokongan emosi!

2. Ingin kembali bersama
Jika bekas kekasihnya sentiasa menghantar SMS atau Whatsapp yang mengharapkan mereka kembali berhubungan dan 'I miss You' tertera di hujung pesanan.

3. Tiada sebab untuk berkawan
Mengapa perlu berhubungan bila bekas kekasihnya itu hanya sejarah silam? Ditambah pula apabila pasangan anda seakan tidak mahu berenggang dengan bekas kekasihnya walaupun anda tidak begitu selesa dengan hubungan itu.

4. Penipuan
Menidakkan kebenaran adalah sebab pincangnya sesebuah hubungan. Pasangan sanggup menipu mengenai pertemuannya atau serapat mana hubungan dengan bekas kekasih. Jika hubungan itu hanya teman biasa, mengapa perlu mencipta keraguan dan pembohongan?

5. Perbandingan
Dia membandingkan diri anda dan bekas kekasihnya secara negatif ketika kalian berselisih faham.

6. 'Aku atau dia?'
Jika benar hatinya seratus peratus milik anda, dia pasti akan menjadikan anda perkara utama dalam hidupnya. Justeru, jika dia sanggup berdebat dengan anda hanya kerana sejarah silamnya itu, maka anda bukanlah kepentingan yang dia sayangi.


Also See and Read This : READ MORE

DIRECTORY | 10 Spa Di Sekitar Lembah Klang

Posted: 21 Apr 2014 10:36 AM PDT



Spa semestinya menjadi salah satu tempat yang selalunya menjadi tempat kesukaan wanita untuk beristirehat sambil dilayani dengan urutan badan dan wajah untuk kesihatan serta kecantikan luar dan dalam.


Layanan yang diberikan selalunya mengikut kategori dan pakej yang berlainan. Bahkan ia boleh menghilangkan stress dan merehatkan minda dikala penat bekerja dengan dekorasi spa yang tenang dan damai. Terdapat banyak spa di sekitar lembah Klang yang menawarkan promosi dan pakej yang memuaskan untuk tubuh badan yang cantik dan sihat.

Blog Hanz ingin berkongsi senarai spa yang di sekitar lembah Klang yang anda mesti pergi.

1. Angsana Spa
Level 5
Crowne Plaza Mutiara Kuala Lumpur
Jalan Sultan Ismail
50250 Kuala Lumpur
Malaysia
+603-2141 4321

2. Khareyana Spa
36 Jalan Selangor
46050 Petaling Jaya
Selangor, MALAYSIA
+603 7958 6219

3. Vita Spa
Lot 7, 1st Floor
Jalan Solaris 4
Solaris Mont Kiara
50480 Kuala Lumpur
+603 6203 6383


4. Jojoba Spa Wellness Tourism Malaysia
Tingkat 15, East Wing Tower, No.1, Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia
+603-2141 7766

5. Spa Village
168, Jalan Imbi, Kuala Lumpur 55100 Malaysia
+60 3 2142 8000

6. Tanamera Spa
3-5 Sooka Sentral, Jalan Stesen Sentral 5, 50470 Kuala Lumpur
+603-2785 1815

7. Urban Retreat Spa
Lot 157, 1st floor, The Curve Shopping Mall, 6 Jalan PJU 7/3, Mutiara Damansara, Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
+603-7710 3239

8. Bali Ayu Spa Sanctuary
57-2, Jalan Bangkung, Bukit Bandaraya, 59100 Bangsar, Kuala Lumpur
+603 2094 4557 atau +603 2093 4558


9. Hammam Spa
3F7 &3F8, Bangsar Village 2, atau Level 4G, Publika Shopping Gallery Mont Kiara, Kuala Lumpur
+603-6201 0881 (Publika) +603-2282 2180 (Bangsar)

10. Taman Sari Royal Heritage Spa
No 10 Jalan 5/91A Taman Shamelin Perkasa ,Batu 3 1/2 Jalan Cheras 56100 Kuala Lumpur
+603-92873472


Also See and Read This : READ MORE

Petua Atasi Senggugut

Posted: 21 Apr 2014 10:28 AM PDT


Senggugut selalunya dialami oleh sesetengah wanita ketika didatangi haid. Ia adalah sakit kejang yang hadir di bahagian pinggang. Senggugut boleh mengakibatkan hilang tumpuan sewaktu melakukan aktiviti atau pekerjaan dan sememangnya mengganggu emosi wanita jika sakit berlanjutan hingga sukar untuk dikekang kesakitannya.


Senggugut boleh diatasi dengan mengamalkan pantang larang ketika datang haid. Blog Hanz berkongsi petua dalam mengatasi kekejangan ketika senggugut melanda.


1. Minum air kerap
Air sebenarnya membantu dalam mengelakkan sakit senggugut ketika haid. Air suam ataupun panas, kedua-duanya baik untuk melegakan kekejangan kerana ia melancarkan perdaran darah dan boleh merehatkan otot yang kejang.



2. Elak kafein
Kurangkan atau sebaiknya hentikan seketika mengambil kafein dapat mengurangkan senggugut dan tekanan ketika haid. Minum teh chamomile untuk meredakan senggugut.



3. Pemanas
Tuam pad/kantung pemanas di bahagian abdomen dan bahagian bawah belakang badan dapat melegakan kesakitan senggugut secara berkesan seperti mengambil pil tahan sakit. Jika anda tidak mempunyai kantung air panas atau pad pemanas, mandi dengan air suam atau gunakan tuala yang direndamkan dengan air panas.


4. Bersenam
Akitivi bersenam sebelum atau ketika datang haid semestinya membuatkan anda rasa malas dan tidak mungkin kerana kekejangan yang dialami anda sudah cukup buat anda rasa sakit. Namun, sebenarnya jika anda melakukan aktiviti yoga atau aerobik ia dapat melancarkan peredaran darah dalam tubuh badan, dan ini boleh terhasilnya endorfin yang dapat mengurangkan senggugut.



5. Air halia
Halia dipercayai membantu dalam menyembuhkan demam, simptom selesema, sakit kepala, dan senggugut. Hiris halia, campur ke dalam secawan air panas dan minum untuk melegakan senggugut.


Also See and Read This : READ MORE

Cinta Baru Shah Jaszle?

Posted: 21 Apr 2014 10:21 AM PDT


Nama pelakon yang masih berhadapan kes khalwat, Shahrizal Jaszle kembali hangat selepas gambar mesra bersama seorang gadis yang juga pemilik akaun Instagram hanis_husna perkatakan ramai. Daripada empat keping gambar dan status dimuat turun gadis berkenaan, ia seakan bukti perasaan cintanya terhadap tunang kepada Redzwani Puteri yang sebelum ini mendakwa kepercayaan terhadap Shahrizal tidak mungkin berubah.


Sudah pasti 'drama' terbaru ini mengundang rasa curiga pemerhati dunia hiburan yang tertanya-tanya apa 'permainan' aktor terbabit memandangkan ibu bapa bakal doktor itu sudah memberi lampu hijau walaupun calon suami anak mereka disabit kes memalukan bersama orang lain. Sudah pasti individu di dalam gambar itu bukan Redzwani mahu pun gadis yang ditangkap khalwat dengannya.

Lebih mengejutkan apabila hanis_husna ini bukan hanya secara terbuka melayangkan ucapan 'I love you @shahzjaszle malah menyatakan aktor itu sudah putus tunang.
Di pihak lelaki itu pula, tanpa berselindung dia membalas pertanyaan seorang rakan mereka dengan menegaskan gadis berkenaan adalah kekasihnya. Setakat ini Redzwani Puteri dan Shahrizal tidak dapat dihubungi namun ada pengikut laman sosial mendakwa tunangnya turut memberi komen tetapi sempat dipadam.

Also See and Read This : READ MORE

Rahsia Cantik Aktres Korea

Posted: 21 Apr 2014 10:17 AM PDT



Seperti yang kita tahu, wanita Korea sangat prihatin akan penjagaan wajah dan kecantikan mereka. Tidak hairanlah mengapa industri kecantikannya sangat kompetetif dan sering tampil dengan pelbagai produk penjagaan wajah serta tubuh. Artis gelombang Hallyu secara tidak langsung menjadi ikon dalam dunia kecantikan dan mereka bukan sahaja dapat menjana pendapatan dengan menjadi "wajah" kepada jenama kecantikan malah amat dikagumi oleh wanita yang menjadikan kejelitaan mereka sebagai inspirasi.


Mungkin ada yang masih skeptikal dengan sesetengah artis di sana yang dianggap punyai wajah plastik tetapi ada sebilangan pelakon wanita mempunyai kecantikan semulajadi yang terserlah melalui kulit yang mulus dan juga seri yang bersinar dengan rutin penjagaan wajah tersendiri. Tentunya mereka ada petua untuk tampil berseri-seri yang anda juga boleh praktikkan.

1. Jaga Kesihatan
Pelakon drama popular My Love From The Star,  Yoo In Na yang kini juga hos rancangan kecantikan percaya sekiranya badan seseorang itu sihat, secara tidak langsung kulit juga akan sihat dan berseri-seri. Bersenam menggalakkan peredaran darah dan membuat kita berpeluh untuk membuang toksin dalam tubuh.

2. Rehatkan Wajah
Bagi aktres Ha Ji Won, oleh kerana sering bersolek ketika berlakon, dia memastikan wajahnya bebas dari solekan dan dibiarkan "bernafas" sebanyak mungkin. Bintang Secret Garden ini juga dikatakan gemar makan buah-buahan yang kaya dengan vitamin.

3. Air Air Air
Tidak hairanlah petua minum air menjadi pilihan Lee Na Young, Jun Ji Hyun, Yoo In Na dan Song Hye Kyo untuk sentiasa tampak berseri-seri. Sebaiknya elakkan minum air manis dan juga minuman bergas.

4. Pupur Wajah
Jenama kecantikan Korea cukup popular dengan pelbagai jenis pupur wajah atau mask dan ini telah menjadi sebahagian rutin kecantikan hampir setiap wanita di sana. Bintang drama All About My Romance, Lee Min Jung juga tidak ketinggalan dengan menggunakannya dan turut berkongsi rahsia kecantikannya adalah dengan ketawa yang akan terserlah pada wajah jika kita gembira.

5. Lapisan Pelembap
Mungkin kerana cuaca empat musim mereka, pelakon Marry Him If You Dare, Yoo Eun Hye mengamalkan pemakaian krim pelembap tiga kali lebih dari yang dicadangkan sebelum tidur. Park Shin Hye yang popular dengan drama The Inheritors juga gemar gunakan pelembap tetapi bukan yang berasaskan minyak kerana solekan selalunya mengandungi asas minyak.

6. Remedi Semulajadi
Aktres That Winter The Wind Blows, Song Hye Kyo gemar menggunakan campuran telur putih dengan madu asli sebagai pupur. Sapu campuran pada seluruh wajah, bersihkan dengan air setelah kering. Anda juga boleh gunakan madu untuk mencerahkan kulit wajah dengan rutin dua kali seminggu, dalam gerakan mengurut wajah dengan campuran satu bahagian madu dan dua bahagian air. Aktres ini juga dikatakan menggunakan ketulan ais untuk mengurut wajah untuk anjalkan kulit.

7. Minum Susu
Rutin sebelum tidur Yoo Eun Hye dan juga bintang The Moon Embracing The Sun, Han Ga In adalah memastikan mereka minum susu panas untuk dapatkan tidur yang lena sepanjang malam. Seperti yang kita tahu, tidur yang cukup sepanjang malam adalah kunci kepada kulit yang sihat serta wajah yang segar keesokan harinya.

8. Semburan Wajah
Kini hangat dengan lakonannya dalam drama Emergency Couple, Song Ji Hyo sering membawa face mist ke mana saja dia pergi. Tambahan pula bila terbabit dalam produksi Running Man, aktres kecil molek ini memastikan wajahnya punyai penghidratan secukupnya.

9. Elak Sentuh Wajah
Jelitawan seperti Kim Tae Hee, bintang drama Jang Ok Jung, percaya amalan tidak menyentuh wajah untuk mengelak kedutan. Katanya, dia hanya membilas (splash) dengan air pada wajah ketika membersih muka tanpa menyentuhnya.

10. Elak Kudapan
Yoo In Na mengamalkan cara pemakanan sihat dengan tidak mengambil sebarang kudapan lewat malam. Selain itu dia juga tidak mengambil nasi putih dan lebih gemar menggantikannya dengan sayur kobis yang disukainya.


Also See and Read This : READ MORE

5 Cara Untuk Jadi Stylish!

Posted: 21 Apr 2014 10:14 AM PDT



Punya wang bukan jaminan seseorang itu boleh membeli gaya atau stail. Memang ada orang yang sememangnya dilahirkan dengan sense of fashion yang baik, namun masih ada harapan bagi anda yang masih lagi kekok atau kabur soal gaya. Jika ada kemahuan pasti ada jalan merubah penampilan. Kami bariskan bagaimana anda boleh menggilap gaya peribadi.


CARI ILHAM
Ilham fesyen ada di mana-mana. Anda hanya perlu buka mata dan prihatin dengan keadaan sekeliling. Majalah, internet, video muzik, siri TV mahupun filem boleh dijadikan sebagai rujukan. Anda Cuma perlu bijak memilih kerana tidak semua sajak digayakan dengan anda. Pick and choose!

BERANI MENCUBA
Usah takut untuk bereksperimen. Setiap orang akan melalui satu fasa trial and error. Kalau tidak cuba mana tahu, bukan? Jadi tingkatkan keberanian untuk mencuba sedikit demi sedikit. Usah ubah gaya anda secara total dan drastik. Misalnya, jika anda bukan seorang yang gemar memadakan pakaian dengan aksesori, mungkin anda boleh mulakan dengan membeli gelang atau rantai.

BERGAUL
Cuba bergaul dengan mereka yang punya sense of fashion yang baik kerana teman-teman sememangnya pengaruh besar pada gaya hidup anda. Jadi, pabila sekali-sekala anda meluangkan masa bersama mereka setidak-tidaknya ia akan membuatkan anda berasa selesa untuk bergaya, ia juga menghilangkan rasa 'overdressed'.

WINDOW SHOPPING
Jika ada masa luangkan masa untuk window shopping. Pada hujung minggu luangkan masa ke satu pusat beli-belah dan masuk ke setiap butik dan dari situ anda boleh lihat apa yang ada. Anda dan teman boleh bermain suai padan di fitting room. Tiada salahnya mencuba.

OPEN MINDED
Buka minda dan terimalah dengan kritikan dengan baik. Usah terlalu yakin dengan pilihan sendiri, sekali-skala anda perlu pertimbangkan pandangan orang lain tentang gaya anda. Namun usah terima bulat-bulat, fikir terlebih dahulu sebelum membuat keputusan.


Also See and Read This : READ MORE